MALZEME 1/2 su bardağı yeşil mercimek 6 su bardağı su 2 adet soğan 1 çorba kaşığı salça 4 çorba kaşığı tereyağ 3 çorba kaşığı un 2 tatlı kaşığı tuz 1 fincan ev makarnası 1 çorba kaşığı nane Mercimekler yıkanır, haşlanır ve suyu süzülür. Ayrı bir yerde ince ince doğranan soğan, iki yemek kaşığı yağ ve salça ile birlikte kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur. Un katılarak bir iki defa daha çevrilir. Mercimek, tuz ve et suyu eklenir. Kaynayınca ev makarnası (erişte) ilave edilir. Mercimek, tuz ve et suyu eklenir. 15-20 dakika daha pişirilir. İki çorba kaşığı yağ bir tavada eritilir, içine nane eklenir ve çorbanın üzerine gezdirilir. |
18 Şubat 2007 Pazar
SAKALA ÇARPAN ÇORBASI
Gönderen MEL zaman: 22:59
Etiketler: AFYON, YÖRESEL YEMEKLER
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment