2 Kasım 2007 Cuma

Kenya Cumhuriyeti

Eski adı İngiltere Doğu Afrikası olan Kenya, Hint Okyanusu'na kıyısı olan bir doğu Afrika ülkesidir. Komşuları Tanzanya, Uganda, Sudan, Etiyopya ve Somali'dir.

Kenya'nın doğal kaynakları, altın, kireçtaşı, soda, tuz, hidro güç, vahşi doğadır.

Ülkenin başkenti ve en önemli merkezi Nairobi , genelde safarilerin başlangıç ve bitiş noktasını oluşturuyor.

Hint Okyanusu kıyısında yer alan Mombasa , Kenya`nın en ilginç yerlerinden, konumu nedeni ile ülke ticaretinin büyük bölümünü elinde tutuyor. Ulusal müze ve yılan parkı, ayrıca Fort Jesus , Eski Köle Pazarı, Mombasa Camii mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır.

Nakuru Gölü, Rift Vadisi`nin tabanında oluşmuş sığ göllerin bir uzantısıdır. Nakuru Gölü göz kamaştırıcı kuşlarıyla ünlü ve su bitkileri açısından zengin olan doğal bir park.
Gölde bulunan çok sayıda balık, pelikan , karabatak , balıkçıl ve kartalları göle çekiyor. Masai Mara dünyaca ünlü bir ulusal park. Tanzanya ile sınırı çizen Mara Nehri her sene çok sayıda hayvanın göçüne sahne oluyor.
Vahşi hayvan seslerini duyarak uyumak veya Kilimanjaro Dağı`nın eteklerinde kahvaltı yapmak ise ayrı bir heyecan kaynağı.

Kenya’da en belirgini Masai ve Samburu olan 40’dan fazla kabile vardır. Bu kabileler kırsal alanlarda hala bulunmakta, göçebe hayatı yaşamakta ve geleneksel kıyafetler giymektedirler. Bu insanların gelişen endüstriyle geleneklerini ve değerlerini bırakmadan bütünleşmiş olmaları ilginç bir durum olarak dikkate alınmaktadır.


Kenya nufusunda din dağılımı, Protestanlar %38, Roma Katolikleri %28, yerel inançlar 2%6, Müslümanlar %7, diğer %1 seklindedir.

2 Comments:

Adsız said...

Merhaba adaşım, son derece güzel bir blog yapmışsın, çok faydalı bilgiler var, bir dergi gibi ne güzel, ellerine, yüreğine sağlık..

hasat said...

Gerçekten güzelll