MALZEME 1kg un 1/2 bardak yağ 1/2 kg ıspanak 1 adet soğan 250gr kıyma Tuz Karabiber Tekneye elenen un; tuz ve su ilavesiyle iyice yoğrulur ve kıvamına geldiğinde yufkalar halinde açılır. İyice yıkanıp suyundan süzülen ayıklanmış ıspanak, kıyma ve tuz yeteri kadar karabiber ilavesi ile orta ateşte kavrulur. Kavrulduktan sonra açılmış yufka hamurlarının içine konur. Yufkanın uçları kapatılıp fırında pişirilir. Piştikten sonra üzeri yağlanarak sofraya getirilir. Eğer fırın yoksa kızgın saç üzerinde iki tarafı çevrilerek pişirilir. |
13 Kasım 2007 Salı
BÜKME
Gönderen MEL zaman: 10:04
Etiketler: SAFRANBOLU, YÖRESEL YEMEKLER
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment