100 gr. kuzu but eti 1 adet domates 100 gr. piliç fleto 2 adet yeşil biber 60 gr. köy ekmeği 50 gr. süzme yoğurt 50 gr. tere yağı 2 gr. toz kırmızı biber 1 gr. toz karabiber 25 gr. et suyu 1 gr. tuz 1 demet dere otu Kuzu eti ve piliç eti üçer parça halinde ince dövülür. Tuzlanıp biberlendikten sonra ızgarada pişirilir. Bolu köy ekmeği küp şeklinde doğranır. Tere yağı ile kızartılır. Üzerine et suyu ilave edilir. Servis tabağına konulur. Ekmeklerin üzerine süzme yoğurt ilave edilir. Izgarada pişen etler ikiye bölünür. Servis tabağındaki malzemelerin üzerine dizilir. Garnitür olarak ızgarada hazırlanan domates ve biber servis tabağına konulur. Üzerine tere yağı, biber sos ve dere otu ile servis yapılır. |
30 Haziran 2007 Cumartesi
YEDİGÖLLER KEBABI
Gönderen MEL zaman: 23:36
Etiketler: BOLU, YÖRESEL YEMEKLER
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment