30 Haziran 2007 Cumartesi

ORLANDO




Gezdim, gördüm diye demiyorum ama büyülü diyarlarda eğlenmek isteyenlerin şehri Orlando :).

1971'de kurulmuş olan Disney World son yıllarda neredeyse şehrin varoluş nedeni olmuştur. Bir yıl içinde 40 milyon insanın turist olarak ziyaret ettiği bu şehirde sokakta karşılaşacağınız her iki kişiden biri ya turisttir ya da geçimini turizm sektöründen kazananmaktadır.

Gece hayatını yaşamak için gidebileceğiniz bir kaç yer vardır:
Şehrin downtown bölgesi, Universal Stüdyolarının City Walk bölgesi veya Disney Downtown.

Orlando da kaçırılmayacak fırsatlardan biri Universal Studyolarında gezmek. Jurassic Park da attığım çığlıklar hala çınlıyordur heralde:)

UNIVERSAL STÜDYOLARI

Universal Stüdyoları, sinema ve televizyon yapım stüdyoları ve eğlence parklarından oluşuyor. Geçen yıl bu parkların yanına bir de heyecanlı gösterilerden hoşlananlar için ayrı bir park yapıldı. Burada yüksek binalardan düşmeler, asansörlerle aşağı kaymalar, 360 derecelik dönüşlerle ray üstünde giden araçlarla hız gösterilerine katılmalar gibi etkinlikler var.

Universal Stüdyoları içinde bulunan, Nickelodeon Stüdyoları'ndan çocuklar çok hoşlanıyor. Çekimi süren bir televizyon filmini canlı canlı izleyebiliyorsunuz. Çocuklar kendileri de diğer stüdyoda bildikleri kahramanlarla birlikte oyunlar oynuyorlar. Woody Woodpecker`s, Terminator 2 3-D, Back to the Future, Kongfrontation, Art of the Flintstones, Men in Black, Alien Attack gibi filmlerin en önemli sahnelerini, bir kez daha yaşama şansınız var.

Universal Stüdyoları ise bir başka. Bir yanda Jaws filminin can alıcı sahnesini bindiğiniz teknede yaşarken, bir yanda Terminatör karşınıza çıkıyor. Ekranda oynayan dijital filmde yer alan karakterler bir anda karşınıza çıkıp, size lazer tüfeklerle ateş ediyor. Neyin film neyin gerçek olduğunu şaşırıyorsunuz. E.T. filminin macerasını yeniden yaşıyor, bisikletlerle onu gerçek ülkesine siz götürüyorsunuz. Geleceğe dönüş filmi için hazırlanan binada, özel araca binip yanardağların içine giriyor, hızla yüksek tepelerden yerlere düşüyorsunuz.

Görmeden, bir kaç çığlık atmadan gelmeyin .......

0 Comments: