19 Eylül 2007 Çarşamba

HANGZHOU



Zhejiang eyaletinin başkenti olan Hangzhou, aynı zamanda eyaletin politika, ekonomi ve kültürel merkezi. Çok sayıda doğal harikasıyla ve kültürel mirasıyla Hangzhou, Çin'in en önemli turistik yerlerinden biri.

Şehrin güney sınırını Büyük Kanal oluşturuyor ve Çin'in güneyindeki Qiantang nehrine katılıyor. Bu katılım harika Yangtze deltasını oluşturmuş. Hangzhou astropikal muson iklimine sahip ve burada 4 mevsim yaşanıyor. Buna karşın yazın sıcak kışın çok soğuk dönemler oluyor.

Batı Gölü şüphesiz Hangzhou'nun en güzel yerlerinden biri. Doğal harikaları, manzarası, tarihi kalıntıları ve kültürel mirasıyla ünlü bir yer. Manzaralı alanda Solitary Tepesi, General Yue Fei Mozolesi, Six Harmonies Pagoda ve Yin Tapınağı bulunuyor.
'Batı Gölünün 10 Görünümü' ziyaretçiler için özel olarak seçilmiş manzara göl, dağ ve anıt görünümleri sunuyor.
Hangzhou'da çok sayıda ulusal müze kurulmuş. Müzeler Çin kültürünün tanıtımını sağlıyor. Mesela Ulusal İpek Müzesi ve Çay Müzesi, Hangzhou'daki diğer müzelere oranla cezbedici ve geleneksel Çin kültürünü daha iyi tanıtıyor. Seyahatinizin en önemli kısımlarından birini yerel tatlar oluşturuyor. Hangzhou yemekleri, hazırlanışı, pişirilişi ve sunumu açısından sofistike bir tada sahip. Çok sayıda yerel spesiyale ve kültürel deneyime sahip Hangzhou kültürel bir deneyim kazandırır.

The Solitary Tepesi Adası:
Outer Gölü ile Kuzey İç Gölü, inanılmaz manzarasıyla çok güzel bir yer. Oytu ve heykel sanatının yanı sıra Budizm'e de ilgi duyuyorsanız, Fei Lai Feng ve Ling Yin Tapınağı görülmeye değer. Tam yanlarında da General Yue Fei Mozolesi bulunuyor. Tapınakları gezmişken burayı da ihmal etmeyin. Bu binalar gölün çevresinde bulunuyor ve Six Harmonies Pagoda'da bu yapılara eşsiz bir doğal güzellik sağlıyor.

Ulusal İpek Müzesi-Ulusal Çay Müzesi:
Hiçbir ziyaretçi Batı Gölü ve Hangzhou'da şehrin en meşhur ürünleri olan ipek ve Longjin Çayını öğrenmeden gitmez. Ulusal İpek Müzesi ilk ulusal Çin müzesi ve ipek kültürü hakkında dünyadaki en geniş olanaklı müze.
Çay üzerine benzer bir müze ise Ulusal Çay Müzesi. Burada Çin çayının tarihini ve özelliklerini öğrenebilirsiniz.

Qiantang Nehri:
Hangzhou'daki bir başka doğa harikası ise Qiantang Nehri. Yılda ortalama milyonlarca insan buranın doğa güzelliklerim görmek için geliyor. Suyun coşkusu, sesi ve manzarası gerçekten görülmeli. Grand Kanal: Bir mühendislik harikası olan Grand Kanalda görülmesi gereken bir başka yer. Hangzhou ile Beijing'in kuzeyi ile bağlantı kuran kanal, Çin'in insan emeğiyle yapılmış en uzun kanalı. Kanal'da sandalla gezerek panoramik manzaraları ve nehrin kenarında bulunan klasik Çin kasabalarını, eski çağlardan kalan evleri, taş köprüleri ve tarihi kalıntıları görebilirsiniz.

www.sinoturkish.com

0 Comments: