MALZEME
Hamuru için
500 gr. un
25 gr. maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay bardağı su
İç malzemesi
250 gr. yeşil zeytin
100 gr. kıyma
yarım bağ maydanoz
3 adet taze soğan
2 adet taze sarımsak
50 gr. ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 paket margarin yağ
Zeytinler ikiye bölünür, ceviz, soğan, sarımsak ve maydanoz ince ince doğranır. Kıyma bir tencerede yağ ile kavrulur ve bölünmüş zeytinler ilave edilerek hafif doldurulur. Daha sonra diğer malzemeler ilave edilir, hafifçe örselenir ve bir harç elde edilir.
Hamurun Hazırlanışı
Verilen malzemeler ile katıca bir hamur hazırlanıp ufak bezeler alınır ve kahve fincanı şeklinde oklava veya elle açılır. Bu hamurun içine harç konur ve balıksırtı şeklinde kapatılarak 80 derecedeki fırında pişirilir. Börek servise hazırdır.
16 Mayıs 2007 Çarşamba
ZEYTİN BÖREĞİ
Gönderen MEL zaman: 15:28
Etiketler: GAZİANTEP, YÖRESEL YEMEKLER
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment