1 Mayıs 2007 Salı

KAZ ETLİ PİLAV

Malzemeler

500 gr kaz göğüs eti
500 gr pirinç
150 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
1 adet ayva
tuz

Kaz göğüs etini 10 dakika 4 su bardağı tuzlu suda haşlayıp didikleyin. Daha sonra bir tencerede kaz etin kendi yağında 10 dakika kavurun.
Pirinci yıkayın. 750 ml su kaynatıp pirinci ekleyin. Suyunu çekene kadar 15 dakika pişirin. 100 gr tereyağını pilava ekleyip 5 dakika demlendirin ve iyice karıştırın.
Ayvayı soyup küp şeklinde doğrayın. Toprak güveçte pilav, kaz eti ve ayvayı karıştırın. Orta sıcaklıktaki fırında 15 dakika pişirin. Diğer tarafta soğanı küp şeklinde doğrayıp 50 gr tereyağında kavurun. Salçayı katıp karıştırın.
Pilavı servis tabaklarına alın. Üzerine salçalı sostan gezdirip servis yapın.

0 Comments: