MALZEME Lüfer baligi 1 kiloluk Zeytinyagi 4 çorba kasigi Sardalye baligi filetosu 4 adet Rezene tohumu 1 kasik Limon suyu 1 adet Sogan 1 kasik Tarhun otu 1 kasik Sade yag veya margarin 1 kasik Maydanoz 1 kasik Karabiber yeteri kadar Yagli kagit 2 tabaka Tuz yeteri kadar Sirke 1 kasik Ançüez (sardalya baligi) filetolari havanda iyice dövün. Dövmeye ara vermeden limon suyunu, sirkeyi, yeteri kadar tuz ve karabiberi katin. Sonra bu karisimi bir kaseye bosaltin. Buna zeytinyagini, tarhun otunu, maydanozu, sogani katin ve iyice karistirdiktan sonra bir kenarda dinlendirin. Diğer yanda baligin içini, disini iyice temizleyiniz. Bol akar su da yikadiktan sonra iri delikli bir süzgeçe koyup süzün. Baligin kuyrugunu ve yüzgeçlerini kestikten sonra bunu sade yaga bulanmis iki kat yag kagidina yerlestirin. Baligin içini, disini bir kenarda dinlendirIlen karisimla iyice bulayin. Rezene tohumunu da serpistirdikten sonra yag kagidini paketyapar gibi düzenli bir biçimde kapatin. Bir sicimle baglayip kizgin firina koyun. Baligi 20 dakika kadar firinda pisirdikten sonra oldugu gibi servis tabagina oturtunuz. Sicimini kesip çikardiktan sonra sofraya getirin. Kagidi sofrada açip baligi dörde bölün ve tabaklara servis yapin. |
1 Mayıs 2007 Salı
KAĞITTA LÜFER
Gönderen MEL zaman: 23:23
Etiketler: TEKİRDAĞ, YÖRESEL YEMEKLER
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment