Malzemeler: 350 gr reçellik gül 6 su bardağı tozşeker 2.5 su bardağı su 2 çorba kaşığı limon suyu Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin. Hafif ovup yarım saat bekletin. Suyu ilave edip tencerenin ağzı açık olarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın. Reçel kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp soğutun. İyice soğuyan reçeli kavanozlara paylaştırın.Reçelin kıvamını anlamak için bir kaşık kadar reçeli su dolu çay tabağına damlatın. Reçel toparlanıyorsa kıvamını bulmuş demektir. |
9 Mayıs 2007 Çarşamba
GÜL REÇELİ
Gönderen MEL zaman: 22:09
Etiketler: ISPARTA, YÖRESEL YEMEKLER
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment