MALZEME:(5-6 porsiyon)
6 su bardağı su
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı yarma
2 kaşık tereyağ
1 çay bardağı kavrulmuş kıyma
1 baş kurusoğan
1 tatlı kaşığı nane
İsteğe göre pul biber
Yeşil mercimek önceden 6 su bardağı su ile haşlanır. Haşlanan mercimeğe 1 bardak yarma ve tuz eklenir. Yarmalar pişene kadar kaynatılır.
Tavaya 2 kaşık yağ konarak eritilir ve soğan yağda cevrilir. Soğanlar oldukdan sonra kıymada eklenerek atesde tekrar cevrilir. Nane ve isteğe baglı pul biber eklenir.
Çorba servis edilirken üzerine ya da daha once içine eklenebilir.
16 Kasım 2007 Cuma
ÇATALAŞI
Gönderen MEL zaman: 14:46
Etiketler: ÇORUM, YÖRESEL YEMEKLER
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment