14 Aralık 2007 Cuma

UPSALA



İsveç'e çok sevdiğim arkadaşımı görmek için yaptığım seyahatta görme imkanı bulduğum Upsala, başkent Stockholm’a 70 kilometre.

İsveç’in dördüncü büyük kenti. Yemyeşil bir şehir, nerdeyse herkes bisikletli. Şehrin göbeğindeki park güzel havalarda insanların güneşin tadını çıkardığı enfes bir yer.

Yapay gölün kenarında başta ördekler olmak üzere çeşit çeşit hayvanlar insanın dikkatini çekiyor. Şehrin ortasından bir kanal geçiyor ve kenarlarda gezi gemileri var. Hava biraz daha sıcak olsa tekne keyfi kaçırılmazdı.

Hemen başınızı kaldırdığınızda ise Upsala Şatosu ve Katedral’ı hemen dikkati çekiyor.

Upsala Şatosu, Kral Gustav tarafından 1500 yılında yapılmış, bu tarihi yapının hemen yanında bir de sanat müzesi var. Bahçede tüm şehre hakim, tepede o yıllardan kalma topları görebilirsiniz. Bir de artık konuklarına büyük salonu restoran olarak hizmet veren Skokloster Şatosu var Upsala'da.

Katedral ise muazzam denecek bir yapı, 118 m uzunlukta ikiz kulesiyle dikkati çekiyor. İskandinavya’nın en görkemli kilisesi. Yapımı 175 yıl sürmüş. Kraliçe Kristina’nın altın şarap kadehi burada sergileniyor..Çevrede birkaç müze var.

4 Comments:

Betül said...

mutlu ve huzurlu bir bayram diliyorum....

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com said...

Cidden Gez-Meli...

Ümit Kurt said...

Bu küçük fotoğraftan anladığım kadarıyla gerçekten çok güzel görünüyo ama keşke fotoğrafta koysaydın. süper olurdu :)

Kadınlar_Kulübü said...

Günün gök yüzüne sıkmadığı günlerde avare avare dolaşan bir bulut olduğunda sesinin bile sana yabancı kaldığında yüzü sana dönük biri olduğunu unutma. Sevgili arkadaşıma iyi haftalar mutlu yarınlar