19 Ekim 2007 Cuma

ST. PETERSBURG











Saint Petersburg veya kısaca St. Petersburg, Rusya'nın 2., Avrupa'nın 4. büyük şehridir. Kültürel merkez oluşunun yanı sıra zarif binalarıyla da bilinir. Baltık Denizi kıyısında NevaNehri üzerindeki 42 ada üzerine yayılmıştır. İsmi eskiden Leningrad ve ondan önce de Petrograd idi.


Bir doğu şehri sayılan Moskova'nın aksine, Saint Petersburg daha Avrupaidir ve bu yüzden de "Batıya açılan bir pencere" olarak kabul edilmiştir. Rus Çarı Petro tarafından kurulmuş ve 200 yıl Çarlık Rusyası'nın başkenti olarak kalmıştır.

Şehirdeki ünlü Hermitage Müzesi, Kışlık Saray, Küçük Hermitaj, Büyük Hermitaj ve Hermitaj Tiyatrosu ile beş binadan oluşur, dünyada en çok dikkat çeken müzelerden biridir. Müzede Leonardo Da Vinci, Michelangelo gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini görmeniz mümkündür.

St. Petersburg da Kazan Katedrali, Aziz İsaak Katedrali, Yeniden Diriliş Katedrali gibi önemli katedraller bulunmaktadır. Ayrıca Dostoyevski, Puşkin, Anna Akhmatova ve Rimsky-Korsakov'un evleri de müze olarak kullanılmaktadır.

0 Comments: