MALZEME Un Şeker Margarin Ceviz Hamur kadayıf hamuru gibi yoğrulur. Altında ateş yanan sacın üzerine ince olacak şekilde dökülür ve hamur sacın üzerinde açılır. Bu şekilde pişirilen beş-altı adet hamur bir tepsiye koyulur.(üst-üste) Bunun üzerine ceviz dökülür,tekrar bunun üzerine aynı şekilde sacda pişirilen hamurlardan dizilir. Hazırlanan bu hamurlar tatlı dilimi gibi kesilerek üzerine kadayıf şerbeti gibi hazırlanan şerbet dökülür,bu şerbetin içerisine yarım paket de margarin ilave edilir .Bu tatlı için şekerden yapılan şerbet yerine pekmez kullanılması aslına uygundur ve daha makbuldür. |
21 Nisan 2007 Cumartesi
SİLLİK
Gönderen MEL zaman: 00:08
Etiketler: ADIYAMAN, YÖRESEL YEMEKLER
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment