20 Nisan 2007 Cuma

KAYSERİ MANTISI

Malzemeler - 6 kişilik
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı su

İçine:
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
tuz, karabiber

Üzerine:
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı salça
kırmızıbiber, tuz, nane,(kekik)
8 su bardağı su (haşlamak için)
5 diş sarımsak
yarım kilo yoğurt

Hamuru yoğuracağımız kaba unu boşaltın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı,tuzu ve suyu ilave ettikden sonra hamurun hepsi toplanana kadar yoğurun. Soğanı rendeleyip kıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırarak içini hazırlayın.
Hamurdan 2 yada 3 beze yapıp üzerine bir bez örterek 20 dk kadar dinlendirin
. Sonra 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp, 1.5-2 cm kareler keserek, kıymalı içten azar azar ortalarına koyup, bohça şeklinde katlayın.
Katladıklarınızı tabanına un serpilmiş olan tepsiye aktarın.( eger buzlukta saklamak isterseniz 10 dakika kadar orta hararetli fırında kızartmadan fırınlayın. Soğunca poşetleyip buzluğa koyabilirsiniz. Uzun süre dayanır.) Suyu kaynatın ve kaynayan suyun içine mantıları atın. Ara ara yapışmaması için karıştırın. Mantılar piştikden sonra ayrı bir tavaya tereyağını, salçayı, tuzu, naneyi ve kırmızı biberi karıştırıp tenceredeki sulu mantının içine dökün. Tencerenin altını kapatın. Güzelce karıştırın.
Sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın. Sıcak olarak tabaklara üzeri yoğurtlu olarak servis yapın.

0 Comments: