21 Nisan 2007 Cumartesi

EKŞİLİ KÖFTE

MALZEMELER
1su bardagı köftelik bulgur
1çay bardagı un
tuz
karabiber
1yumarta
su
yaprak

AYRANI İÇİN
1kase yoğurt
1yumurta
2 kasık un


SOS
4 kuru soğan
1yemek kaşığı salça
1 yemekkaşığı nane
pulbiber
karabiber
sıvıyağ

Bir kasenin içine bulguru alıp unu yumurtayı tuz karabiber biraz su ile karıştırın. Karışımı yaprak içine koyarak yaprak sarar gibi sarıp tencereye dizin.
Üzerine tabak kapatarak sıcak su doldurup haşlanmaya bırakın.
Diğer tarafta ayranı hazırlayın. Yoğurdu ve 1 yumurtayı unla mikserde çırpıp suyunu ilave edin ve ocakda kaynayıncaya kadar karıştırın. 5 dakika kaynadıktan sonra haşlanan yaprakların üzerine boşaltın ve 10 dakika daha kaynatın.
Tuzunu atarak ocaktan alın, diğer tarafta sosunu hazırlayın. Soğanı yemeklik şekilde doğrayıp tavaya sıvıyağ koyarak pembeleşinceye kadar kavrurun. Salçasını naneyi pulbiber karabiber ilave edin ve ocaktan alın.
Ayranlı köfteyi servis tabağına alın ve üzerine sosunu gezdirip servis yapın.

0 Comments: