MALZEMELER 1su bardagı köftelik bulgur 1çay bardagı un tuz karabiber 1yumarta su yaprak AYRANI İÇİN 1kase yoğurt 1yumurta 2 kasık un SOS 4 kuru soğan 1yemek kaşığı salça 1 yemekkaşığı nane pulbiber karabiber sıvıyağ Bir kasenin içine bulguru alıp unu yumurtayı tuz karabiber biraz su ile karıştırın. Karışımı yaprak içine koyarak yaprak sarar gibi sarıp tencereye dizin. Üzerine tabak kapatarak sıcak su doldurup haşlanmaya bırakın. Diğer tarafta ayranı hazırlayın. Yoğurdu ve 1 yumurtayı unla mikserde çırpıp suyunu ilave edin ve ocakda kaynayıncaya kadar karıştırın. 5 dakika kaynadıktan sonra haşlanan yaprakların üzerine boşaltın ve 10 dakika daha kaynatın. Tuzunu atarak ocaktan alın, diğer tarafta sosunu hazırlayın. Soğanı yemeklik şekilde doğrayıp tavaya sıvıyağ koyarak pembeleşinceye kadar kavrurun. Salçasını naneyi pulbiber karabiber ilave edin ve ocaktan alın. Ayranlı köfteyi servis tabağına alın ve üzerine sosunu gezdirip servis yapın. |
21 Nisan 2007 Cumartesi
EKŞİLİ KÖFTE
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment