MALZEME - 10 kişilik 1.5 kg. koyun eti kuşbaşı 250 gr. Çekilmiş kuyruk yağı 5 kg. domates 1.5 kg. patlıcan 250 gr. Yeşil biber 100 gr. Sarımsak Tuz yeteri kadar Domates ve patlıcanların kabuğu soyulur ve kuşbaşı şeklinde doğranır, Tavanın içine doğranmış et konulur, soyulmuş sarımsak etin üzerine serpilir. Onun üzerine yeşil biber ve kuyruk yağı dizilir ve bunun üzerine doğranmış patlıcanlar dizilir ve en üstte domatesler konur daha sonra fırına verilir. Piştikten sonra servis yapılır. |
12 Nisan 2007 Perşembe
ADIYAMAN TAVASI
Gönderen MEL zaman: 00:07
Etiketler: ADIYAMAN, YÖRESEL YEMEKLER
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment