22 Mart 2007 Perşembe

PEZİK MÜCVERİ

Malzemeler

Pezik (Pazı)2 bağ
Soğan 2 adet
Pirinç 2 fincan
Yumurta 2 adet
Un 2 yemek kaşığı
Tuz-Karabiber-Nane
Sıvıyağ 1 çay bardağı

Pezikler ayıklanıp yıkanır, ince ince doğranıp, haşlanır (sapları yumuşayıncaya kadar). Süzgece alınır. Üzerine biraz soğuk su gezdirilir. Pirinç üzerini örtecek kadar su ile haşlanıp suyu çektirilir. Haşlanan pezikler avuç içinde sıkılarak çukur bir kaba alınır. İçine haşlanmış pirinç, un, yumurta, tuz, karabiber, soğan ve nane ilave edilip iyice karıştırılır. Tavaya bir miktar sıvayağ koyulup, kızdırılır. Hazırlanan iç tavaya ince bir şekilde (1cm.) yayılır. Kızartma işlemi yapılırken tava yavaş yavaş sallanmalı. Bir taraf kızarınca bir tabak yardımı ile alt üst edilerek diğer tarafta kızartılır. Ilındığı zaman dilimlere kesilerek servis tabağına alınır. Bu ölçüdeki malzemelerle 2-3 tava hazırlanabilir.

0 Comments: