Malzemeler Pezik (Pazı)2 bağ Soğan 2 adet Pirinç 2 fincan Yumurta 2 adet Un 2 yemek kaşığı Tuz-Karabiber-Nane Sıvıyağ 1 çay bardağı Pezikler ayıklanıp yıkanır, ince ince doğranıp, haşlanır (sapları yumuşayıncaya kadar). Süzgece alınır. Üzerine biraz soğuk su gezdirilir. Pirinç üzerini örtecek kadar su ile haşlanıp suyu çektirilir. Haşlanan pezikler avuç içinde sıkılarak çukur bir kaba alınır. İçine haşlanmış pirinç, un, yumurta, tuz, karabiber, soğan ve nane ilave edilip iyice karıştırılır. Tavaya bir miktar sıvayağ koyulup, kızdırılır. Hazırlanan iç tavaya ince bir şekilde (1cm.) yayılır. Kızartma işlemi yapılırken tava yavaş yavaş sallanmalı. Bir taraf kızarınca bir tabak yardımı ile alt üst edilerek diğer tarafta kızartılır. Ilındığı zaman dilimlere kesilerek servis tabağına alınır. Bu ölçüdeki malzemelerle 2-3 tava hazırlanabilir. |
22 Mart 2007 Perşembe
PEZİK MÜCVERİ
Gönderen MEL zaman: 20:35
Etiketler: ORDU, YÖRESEL YEMEKLER
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment