MALZEME 500 gr kıyma 500 gr patlıcan 250 gr yeşil biber 1 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı salça 1 baş soğan 1 demet maydonoz Yeteri kadar tuz ve kırmızıbiber Kıyma, kuru soğan, kırmızıbiber, tuz ve maydonoz karıştırılıp yoğrularak harç yapılır. Harçtan küçük parçalar alınarak şekil verilir. Patlıcan halka şeklinde doğranıp yağda hafif kızartılır. Doğranmış olan yeşilbiber, domates, patlıcan ve köfteler sıra ile tepsiye dizilir. Ilık suda yapılan salça üzerine dökülerek fırına atılır. 10 dakika fırında pişirilir ve sıcak servis yapılır |
18 Şubat 2007 Pazar
SÜSLÜ FİDOŞ
Gönderen MEL zaman: 23:31
Etiketler: ELAZIĞ, YÖRESEL YEMEKLER
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment