MALZEME 1kg ayva 250gr kıyma 3 adet soğan 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı zeytinyağ 2 çay bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı tuz Ayvaları ayıklayıp küp küp doğrayınız ve önceden hazırladığınız limonlu suyun içinde bekletiniz. Soğanları diş diş doğrayınız, tencereye koyunuz. Orta ateşte tereyağı ve zeytinyağı ilavesi lie karıştırarak, yumuşayıp sararıncaya kadar kavurunuz. Kavrulmuş soğanlara kıymayı ekleyiniz. Kıymayı da karıştırarak soğanlarla birlikte kavurduktan sonra ayvaları, ayvaların üstünü geçmeyecek miktarda suyu ve tuzu ekleyiniz. Tüm malzemeyi karıştırınız. Tencereyi kapağı kapalı pişirmeye bırakınız. Ayvalar kolayca çatal batacak kadar piştiğinde şekeri ve tarçını katınız ve karıştırınız. Şeker eriyince ocağın altını kapatınız. Ayva aşını servis kabına aktarıp sıcak sıcak sofraya veriniz. |
12 Şubat 2007 Pazartesi
AYVA AŞI
Gönderen MEL zaman: 22:04
Etiketler: ANTALYA, YÖRESEL YEMEKLER
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment