MALZEME 1 su bardağı haşhaş 1 su bardağı bulgur 3 su bardağı su 1 çorba kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı tuz 3 bardak su kaynamaya bırakılır. Kaynar kaynamaz içerisine bulgur ve tuz ilave edilir. Bulgur yumuşayıp suyu az kalıncaya kadar ara sıra karıştırarak orta sıcaklıktaki ateşte pişirilir. Haşhaş, pilavın suyu ile sulandırılıp pilava ilave edilir. Bir iki dakika kaynatılıp üzerine kızdırılmış yağ dökülür. Sıcak olarak soğan, maydanoz, marul, domates garnitürü ile servis yapılır. |
16 Ocak 2007 Salı
HAŞHAŞLI BULGUR PİLAVI
Gönderen MEL zaman: 22:56
Etiketler: ANTEP, YÖRESEL YEMEKLER
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment