MALZEME 1 kase un 1 bardak su 1 diş sarımsak 1 kase süt 1 çorba kaşığı tereyağ Bir kase unla bir bardak su karıştırılarak kek hamurundan daha yumuşak, akıcı bir hamur yapılır. Isıtılmış sac veya teflon tavaya küçük küçük dökülerek her iki tarafları kızartılır. Önceden döğülmüş sarmısak sütle karıştırılarak kızartılan hamurlar içine atılır, iyice çekip yumuşaması sağlanır. Sonra kevgirle alınarak servis tabağına konur. Üzerine kızdırılan tereyağı dökülerek servis yapılır. |
29 Ocak 2007 Pazartesi
AKITMA
Gönderen MEL zaman: 22:09
Etiketler: MALATYA, YÖRESEL YEMEKLER
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment